Aktiv Læring

Aktiv Læring er vores online portal, som forener leg, læring og bevægelse. Et antal krystalskilte med QR-koder fungerer som poster, der tilsammen danner en stafet. Skiltene kan monteres alle steder – både inde og ude. Via den online adgang definerer du stafettens indhold. Måske skal I arbejde tabeller, geografi eller noget helt tredje? Det er kun fantasien, der sætter grænser for posternes indhold. Indholdet kan tilpasses præcis sådan, at det passer til fag, formål og aldersgruppe. Og indholdet kan ændres igen og igen.

 

Fokus på bevægelse i de boglige fag
Måske skal tabellerne hinkes eller hoppes? Eller også skal lande og verdensdele tegnes med kridt i skolegården? Det er kun fantasien, der sætter grænser for posternes indhold. Indholdet kan tilpasses præcis sådan, at det passer til fag, formål eller aldersgruppe. Og indholdet kan ændres igen og igen. Et tiltag i den nye skolereform er 45 minutters daglig bevægelse. Aktiv Læring kan integrere denne bevægelse i de boglige fag, således at den bliver et værktøj i stedet for en hindring i undervisningen. Aktiv Læring hjælper til med at gøre eleverne sunde og glade samt at lære dem så meget, de kan.

 

Brug aktiv læring til:

  • Gymnastikøvelser
  • Regneopgaver
  • Stafetløb
  • Motionsdag
  • YouTube-videoer
  • Udflugter
  • Informationer
  • Afveksling
  • Quiz og konkurrence
  • Skattejagt

 

Alle fordelene:

En god vikar: Klargør stafetten online, og lad vikaren sætte eleverne eller brugerne i gang uden problemer. På denne måde kommer I ikke bagud med jeres forløb. Aktiv Læring er også ideel som værktøj, ved pludselig sygdom.

Læringsstile: Aktiv Læring tilgodeser alle læringsstile, og giver ideel mulighed for at aktivere den visuelle, den taktiske, den auditive og kinæstetiske modtager. Muligheden for at inddrage video- og lydmateriale giver planlæggeren mulighed for at bruge genkendeligt materiale, både fra gamle film, radio eller nye YouTube klip.

Forberedelsessider: Til alle skilteserier er der 5 ekstra forberedelsessider online, hvor der kan aktiveres indhold på. Her kan du forberede indhold til senere brug. På én forberedelsesside kan du sagtens lave 5, 10 eller flere stafetposter.

Værktøj i den understøttende undervisning: Det er et perfekt værktøj til at knytte flere fag sammen, gennem forskellige læringsaktiviteter. Elevernes sociale kompetencer, alsidige udvikling, motivation og trivsel kan styrkes gennem den understøttende undervisning. De ældre elever kan f.eks. inddrages i udarbejdelsen af poster til fælles stafetter – dette giver endnu en helt ny vinkel på den understøttende undervisning.

Kan bruges af alle: Også ældre- og specialsektoren er oplagte brugere af programmet. It kan inddrages i læringsprocesser og rutiner, og skabe aktivering af både krop og indsigt.

 

Log ind på Aktiv Læring her.

 

.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages