Med pakken Klasseaktivitet til udskoling kan du understøtte det almene og det specielle i klasselokalet samt øge deltagelsesmulighederne for alle elever. De fem visuelle værktøjer motiverer, skaber nysgerrighed og inddrager eleverne i undervisningens indhold.
Med i pakken får du:
- Hvad har jeg lært: Find post-it blokken frem og lad eleverne forholde sig aktivt til de forskellige undervisningsaktiviteter ved at stille sig selv spørgsmålet “Hvad har jeg lært?”. Lad eleverne reflektere over deres egen rolle i læringsfælleskabet, få et indblik i deres egen læreproces og giv dem mulighed blive hørt i forhold til undervisningens form og indhold.
- 10 gode vaner: Brug tavlen til at skabe dialog med fokus på at skabe gode vaner, når de anvender sociale medier og andre apps på deres telefoner.
- Mentalt tjek-in: Find post-it blokken frem og lad eleverne forholde sig aktivt til deres mentale sundhed og trivsel. Plakaten kan bruges til:
- At skabe rammer, som giver bedre betingelser for at børn og unge lærer at leve et mentalt sundt liv.
- At signalere at det er okay at spørge om hjælp, og at der er hjælp at hente.
- At blive bedre til at spotte de elever, som har brug for en ekstra hånd.
- Giv eleverne mulighed for at reflektere og mærke efter, hvordan de har det.
- Gode læringssætninger:Inddrag tavlen som en del af undervisningen, og giv eleverne viden og forståelse for det fastlåste og udviklende mindset. Med tavlen kan du ikke blot udfordre retorikken, men også sætte fokus normer og værdier i læringsfælleskabe og gøre eleverne opmærksomme på, at måden de tænker om sig selv og egne evner, har en betydning for, hvordan de lærer.
- Klar til undervisning (udskoling): De første fem minutter af lektionen er særligt vigtige for kvaliteten af det læringsudbytte, eleverne opnår. Hvis timen starter med uro, larm, måske misforståelser som skaber en dårlig stemning, kan det have stor indvirkning på elevernes motivation og mulighed for at lære. Ophænget guider de elever som har behov for klare og tydelige forventninger og understøtter muligheden for gode vaner i klasseværelset.