Positiverne Logo Glemt din adgangskode?
Ikke medlem endnu? Bliv medlem her

Læreplanstemaerne

Et eller andet

Læreplanstemaerne – bevidste og gennemtænkte designs til dagtilbud

Ligesom du, arbejder vi aktivt med de 6 læreplanstemaer til dagligt, når vi udvikler nye designs. Hos Positiverne brænder vi nemlig for at skabe de bedste forudsætninger for at du kan udføre dit arbejde så godt som overhovedet muligt. Alle vores produkter om læreplanstemaerne er selvfølgelig baseret på den styrkede pædagogiske læreplan fra børne- og undervisningsministeriet og har fokus på de nyeste pædagogiske metoder. Helt specifikt findes 6 læreplanstemaer, nemlig alsidig personlig udvikling, social udvikling, kommunikation og sprog, krop sanser og bevægelse, natur udeliv og science og slutteligt kultur, udeliv og science. I vores store udvalg af budskabsplakater og også i vores læringsmateriale fra Leg og Læring har vi udviklet designs, der altid tager disse temaer til overvejelse.

 

Vores produkter fokuserer på børns positive udvikling og trivsel. Designs fra Positiverne er designet med henblik på at fremme elevernes selvværd, koncentrationsevne, samarbejdsevne og kreative evner. Med adgang til vores store læringsportal, Leg og Læring, har du adgang til endeløst materiale, der med sikkerhed vil styrke dit arbejde med de 6 læreplanstemaer. Vi har eksempelvis specifikke designs som, Grundbevægelser” med fokus på krop, sanser og bevægelse, der gør det nemt for børnene at lære om kroppen og hvad den er i stand til. Sådanne specifikke designs findes til samtlige læreplanstemaer i Leg og Læring.

En del af vores arbejde med de pædagogiske læreplanstemaer er nemlig også at hjælpe dig med at synliggøre temaerne, så forældre og øvrige gæster kan se, at i rent faktisk arbejder aktivt med temaerne. Det kan du nemt gøre med vores flotte udvalg af budskabsplakater, der både kan bruges til at forklare de individuelle læreplanstemaer, så forældrene forstår dem, men også til blot at udvise, at I selvfølgelig arbejder bevidst og ansvarligt med temaerne i praksis.

For eksempel kan du på plakaten “Kommunikation og sprog” læse alt om, hvad det ville sige at arbejde med dette læreplanstema. Ord som fællesskaber, interaktioner og sproglige rollemodeller er tydeligt udtrykt på designet. Dette er specielt brugbart og trygt for forældre, da de helt selv kan få indsigt i, hvordan I arbejder med børnene.

Alt i alt er vores designs om læreplanstemaerne en utrolig nyttig ressource til dagtilbud, der ønsker at engagere og motivere børnene i læringen. Det brede spektrum af emner og læringsressourcer kan hjælpe med at skabe et positivt og inspirerende læringsmiljø for børnene.

Scroll to Top

Årstider og planlægning

Hvilket tøj har man på om vinteren, hvilken årstid kommer efter sommer, og hvilken dag er det i dag? 

Det er vigtigt at snakke om årets gang, ugedage, måneder osv. med børnene. Det giver en bedre forståelse af konceptet ‘tid’. 

I denne kategori findes der visuelle værktøjer til læring om årstiderne, samt strukturtavler, der kan bruges dagligt til at snakke om, hvilken dag det er i dag.